Om Mitt Oslo

Det finnes mange små utrolige steder i byen vår, med unike kvaliteter. Denne boken er et lite innblikk i deres arbeidsliv, med historier fra hverdagen i Oslo.
De fleste som driver selv bruker mer tid på jobb, enn de gjør hjemme. Om det er en butikk, et verksted, en kafé eller hvilken som helst annen næring, så må man jobbe døgnet rundt for å holde det gående. Dette er ikke noe for enhver. Oslo utvikler seg, og utviklingen tar ikke alltid hensyn til de små bedriftene. Leien stiger og kjedene presser på. Det å fortsatt greie å holde seg på beina av egen maskin, er ganske imponerende!
Disse ildsjelene går på jobb hver dag hele året. De sørger for at det fortsatt er noe personlig over det som skjer i Oslo. Ofte med stor interesse og dedikasjon for eget fag, settes kvalitet og personlig service på øverste hylle. Dette gjør de til en stor og viktig del av byens dagligliv og kultur.

Denne boken er laget for å feire disse menneskene og vise at de settes pris på.

Ordfører Fabian Stang(2014) har beæret oss med en liten hilsen i boken.

I to år besøkte fotograf Håvard Schei, folk rundt om i hovedstaden. Han portretterte og intervjuet  over 60 personer på deres arbeidsplasser.
Boken inneholder, i tillegg til portrettene og de portrettertes historier, et håndlaget kart til hver og en. Disse små håndlagde kartene er laget av den talentfulle illustratøren Torun Mørkeseth Karlsen.
Boken er skapt av god gammeldags dugnadsånd og stå på vilje, i tillegg til en fantastisk gjestfrihet, fra alle de portretterte, som har åpnet dørene sine for oss.
For å få realisert boken og få den trykket, inngikk vi et samarbeid med NewJelly om en folkefinanisering. Gjennom en slik kampanje klarte vi å få med oss nok bidrag fra enkeltpersoner til å få boken til trykkeriet og realisere prosjektet.

Se alle de som støttet prosjektet her.